Aanmelden
Benefina | Boekhouder Amsterdam | Boekhouder Den Haag

Internet thuis. Kosten van de zaak?

thuis-zakelijke-kosten

Werk je zowel vanuit huis als vanaf kantoor? Dan kan het zijn dat je thuis voor de zaak gebruikt maakt van het Internet. Of dat je vanuit huis zakelijke telefoongesprekken voert met de vaste telefoonlijn.

Als je als ondernemer het internet of de telefoon thuis gebruikt, dan kun je de kosten hiervoor deels opgeven als zakelijke kosten. Ook een deel van de BTW is dan terug te vorderen. Dit moet je heel goed kunnen aantonen.

Heb je bijvoorbeeld een pakket bij een provider waarbij je Internet, telefonie en televisie hebt voor een totaalprijs, dan kun je het volgende doen: Je moet de factuur van de aanbieder eerst verder specificeren. Gebruik je alleen Internet voor de zaak? Dan kan je maar voor 1/3 van de factuurprijs declareren. Maar ook het Internetgebruik moet je verder specificeren. Gebruik je 50% van het Internet voor privé en de overige 50% van het Internet voor de zaak, dan is de berekening als volgt:

Factuurbedrag is € 60,- per maand excl. BTW voor Internet, vaste telefoonlijn en televisie. 1/3 van dit pakket (Internet) gebruik je weleens zakelijk. 1/3 van € 60,- is € 20,-
Alleen gebruik je maar de helft hiervan (50%) voor de zaak. De helft van € 20,- is € 10,-.

Elke maand kan je dan in totaal € 12,10 als zakelijke kosten opgeven (€ 10,- + 21% BTW hierover à € 2,10 = € 12,10). De BTW vorderen we voor je terug bij de aangifte Omzetbelasting.

Let op! De berekening moet je kunnen onderbouwen, mocht de Belastingdienst hiernaar vragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het bijhouden van hoe lang je privé en hoe lang je zakelijk Internet gebruikt. De geschiedenis in jouw webbrowser kan jouw urenregistratie verder ondersteunen.

‘S-GRAVENHAGE

Prinses Margrietplantsoen 33
2595 AM Den Haag
Mailbox 225
Tel.: +31(0)70 - 701 3485

Post kan afgegeven worden bij balie business center (3de etage).

AMSTERDAM

Gustav Mahlerplein 2
1082 MA Amsterdam
Tel.: +31(0)20 - 809 72 74

Post kan afgegeven worden bij balie begane grond.

BENEFINA GROEP

Benefina B.V. maakt onderdeel uit van de Benefina Groep.
- Benefina B.V.
- Benefina Collect B.V.
- iWeb B.V.